chinta

chinta

bestfriends

Sunday, June 10, 2012

bercinta bukan mainan


hai semua..alahai x de adab tol la bubu ni…
ok2…assalamualaikum untuk sume….
Harap2 sume di bawah lindungan Allah S.W.T…aminnnn….
Hari ni, tetibe rase nk uwat entry…tp x taw nk cite pasai apaa….
Ok..entry hari ni…ringkas n sempoi je k…
Nk cite sal ape erk..sal cinta la erkkk,…
Al maklumlah bubu skang kn tengah sunyi…sunyi sepi…
Knp??entah…







Ya Allah…jika betul ape yang bubu fikirkan….tunjukkanlah pada aku Ya Allah..
Kau la yang maha mengetahui segala hal…ape yang terbaik untuk diri ini….amin…..






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, June 1, 2012

DAPUR BUBU

assalamualaikumm...

hari ni bubu terasa sgt2 nk makan tupat sutummm....

ketupat sotong ni sangat2 popular at pantai timur.....

nah....tgkk rupa tupat sutum yang buat bubu kempunan nk makan ni...


bes kann….wwwuuuaaa nk…mama nnti tolong buatkan untuk bubu taw….. J

ni la resipi ketupat sotong..nnti leh la cuba taw….

RESEPI KETUPAT SOTONG

1 kg sotong (sederhana besar)
200 gram beras pulut
2 cawan santan cair (untuk merendam beras)
3 cawan santan pekat (untuk kuah)
Sedikit halba
2 cm halia (dimayang)
3 ulas bawang merah (dimayang)
Gula, garam dan perasa.

CARA-CARA
Rendam beras pulut dengan santan cair.
Masukkan beras pulut ke dalam sotong dan sematkan dengan lidi.
Masukkan sotong ke dalam santan pekat dan masak.
Masukkan bawang, halba, halia, garam, gula dan perasa.
Kacau hingga mendidih.

Sedia untuk dihidang.

Kuah akan berwarna merah jika sotong tadi tidak dibuang kulit.

Resipi n pic credit to mr google… J



p/s:::law da buat nanti..jgn lupa hantar untukk bubu taw…hihihi…
ok,,,,da2,,assalamualaikum n luv u all…


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, May 28, 2012

RAGAM BERCINTA




perempuan menangis bukan kerana die lemah...
tetapi kerana die da lme kuat...





time gado2...



ragam sebelum tido...






untuk awak....jawapan saya sntiasa 'yes'... :)

click pada gambar untuk besarkan... :)

credit to:
facebook saye setia pada yang satu

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, May 27, 2012

RUMUSAN SEM 6


assalamualaikum semua...
assalamualaikum cinta...
selamat malam rindu.. 
ape khabar semua,...
harap2 sihat aje kn....
rumusan sem 6....
cam tajuk karangan la plak bubu ni...hihihi...

sem 6..
semester yang paling buzi buat bubu...
banyak dugaan...
hantar asemen, pastu kena reject....
buzi ngn makroteaching...
buzi ngn urusan praktikal yang belum tentu lagi diterima @ ditolak...
buzi dengan proposal penyelidikan...
yang nak semua perpect...
buat proposal da cam wat tesis je rsenya...
buzi dengan proposal tesis....
tesis untuk sem 8 nnti...
sehingga ke minggu 14 still wat asemen...
semester yang paling byk cabaran...
buat junior2..sila persiapkan diri anda untuk menghadapi semester 6 nnti...

TAPI....bagi bubu jgak...
sem 6...semester yang paling sedih...

isdih sbb bubu akan berpisah ngn kawan2 seperjuang selama 1 semester..
sbb kami akan p praktikal nnti....
harap semuanya ok...dan harap dpt tanggani semua dugaan di sana..
insyalah..bubu akan belajar tabah...xmo2 manje2 da...
persiapkan diri tkut kena marah dengan pihak atasan...
anggap itu satu pengalaman dan untuk penambahbaikan...

p/s::::
untuk menjadi guru...jadilah orang dewasa yang matang...jangan jadi seperti kanak2... yang merungut...mengeluh..menangis dan manje...
guru adalah seperti pelakon yang terhebat...
insylah..bubu akan cuba yang terbaik...cuba untuk jadi orang dewasa yang matang...
cuba untuk jadi pelakon yang terhebat... J
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, May 14, 2012

SELAMAT HARI GURU




Mengapa seorang lelaki perlu memilih cikgu sebagai seorang isteri


1. Hidup Berjadual.
Bukan kata wanita yang mempunyai pekerjaan lain tidak mempunyai jadual, tapi kalau cikgu, jadualnya setiap hari sudah tetap dan ditetapkan. Sampai penempatan dia di sekolah pun sudah berjadual. Kalau korang tengok cikgu Kimia, hidup dia bukan sahaja berjadual, malah berkala. Macam Jadual Berkala Unsur (baca : Periodic Table) tu. Jadi kalau suami dia itu jurutera, memang senang nak kejut orang bangun pagi.

5.00 pagi : Bangun pagi, masak air, buat sarapan.
5.50 pagi : Mandi, persiapan diri, solat Subuh.
6.20 pagi : Bersiap nak keluar rumah, menuju ke tempat ke sekolah.
7.10 pagi : Sampai sekolah.
7.30 pagi : Mula kelas.
10.10 pagi : Rehat
10.30 pagi : Masuk kelas lagi.
2.00 petang : Balik rumah (kalau tiada kelas tambahan atau aktiviti sekolah)

Senang kan?
Jadi, kalau dah berkahwin, isteri itu akan mengatur hidup berkeluarga dengan lebih sempurna (insyaALLAH). 

Pagi : Sarapan + kemas rumah + masak.
Tengah hari : Makan tengah hari + duduk dengan suami (buatlah apa korang nak)
Petang : Rehat + minum petang + sediakan makan malam
Malam : Buatlah apa-apa aktiviti yang perlu

2. Dedikasi, komited dan penuh komitmen. 
Seorang guru yang hidupnya hanya berkisarkan sekolah dan tempat-tempat kerja biasanya akan penuh dengan sifat di atas. Bukan apa, ibu bapa penjaga sekarang kebanyakannya mengharapkan cikgu seratus peratus dan budak-budak pula biasanya akan menjadi besar kepala apabila dibiarkan. Maka cikgu kenalah beri perhatian pada murid secara berlebihan (janganlah sampai jatuh cinta dengan murid pula!) dalam memastikan duit gaji yang diterima itu halal digunakan dan dimakan. 

Sekejap.
Pernah korang dengar orang lain salahkan jurutera, arkitek, juruterbang, doktor, peguam dan sebagainya bila berlaku keruntuhan akhlak dan gejala sosial?
Mana ada!
Semua nak salahkan cikgu.
Maka, cikgu mestilah kena komited.

Konsep yang sama 
Jadi, kalau suami terabai di rumah, nak salahkan siapa?
Maka, si isteri akan komited untuk memastikan suami gembira, bahagia dan apa sahaja asalkan suaminya tersenyum girang dan tidak memikirkan untuk menambah cawangan lain. Eh?
(sambil asah pensel dan pisau di tepi)

3. Tidak boleh menipu atau berpeleseran.
Nak bagi markah, ada skema jawapan.
Pakaian ke tempat kerja, ada etika.
Nak tanda kertas, ada garis panduan.
Sampai sekolah, isi waktu kedatangan.
Balik sekolah, kena tekan lagi nombor di komputer.
Yuran murid semua ada hitam putihnya - nak pungut duit pun ada surat kuasa.
Bila boleh nak menipunya?

Nak berpeleseran?
Jauh sekali.
Kena tangkap boleh kena buang kerja tahu?
Lepas tu masuk surat khabar dan segala media dengan tajuk, "GURU ......"
Gilakk.
Mana nak sempat lupakan suami begitu?
Hidup akan dalam lingkungan - sekolah, keluarga, suami, sekolah lagi, keluarga lagi, suami lagi.

4. Terapi melepaskan tekanan.
Semua kerja ada tekanan.
Budak yang tolong isi minyak di stesen minyak pun ada tekanan.
Makcik-makcik yang basuh pinggan dan masak di kedai makan pun tertekan.
Tak masuk lagi nak rebus daging dengan periuk bertekanan tinggi tu kan?
Tapi bagaimana nak menguruskan diri kalau tertekan?

Cikgu-cikgu biasanya akan dihantar menghadiri kursus atau bengkel pengurusan tekanan (baca : stress management workshop). Selalunya ada, cuma akhir-akhir ini sejak ekonomi semakin sempit, kursus semakin berkurangan dan beban kerja bertambah. Tapi itu bukan suatu masalah sebab banyak cara lagi boleh melampiaskan tekanan kerja ini.

Aktiviti luar seperti basikal lasak, memanjat gunung, berkayak dan sebagainya sudah lama diperkenalkan kepada guru-guru. Bahkan, boleh ajak pasangan bersama. Elok-elok dalam melepaskan tekanan, boleh bercuti dengan suami sekali kan?

Pukul budak-budak di sekolah?
Itu bukan satu benda yang mengasyikkan pun. Masuk penjara ada harapan.
Lebih baik buat sesuatu yang menyeronokkan untuk melepaskan tekanan.

5. Banyak cuti sekolah dan kerja cuma separuh hari.
Ini yang semua orang suka betul pada kerjaya guru.
Ade yang bekerja atau bakal bekerja sebagai doktor, jurutera dan entah apa lagi jenis pekerjaan mahu cari pasangan yang bekerja sebagai seorang guru. 

Bakal doktor : Aku dah nak balik Malaysia hujung tahun nanti, habis belajar.
Si A : Ya, bagus! Sila minta hospital yang dekat sini.
Bakal doktor : Carikan aku bakal isteri seorang.
Si A : Kau nak yang macam mana?
Bakal doktor : Aku nak yang kerja cikgu.
Si A : Eh? Kenapa tak nak doktor juga?
Bakal doktor : Susah. Nanti waktu kerja tak sama, nak cuti pun susah.
Si A : Ceh! Memilih. Habis tu kenapa nak cikgu?
Bakal doktor : Sebab senang dia nak uruskan keluarga. Sekolah separuh hari. Bila balik kerja, dia biasanya akan ada di rumah kan? Kalau cuti sekolah, setiap hari pun mesti ada di rumah. Tak payah pening fikir nak ambil cuti ke apa.
Si A : Amboi kau.

6. Penampilan.
Dari segi wajah dan sebagainya, kita tidak akan menilai manusia. Tapi kebanyakan guru-guru biasanya punya penampilan yang sedap mata memandang. Pergi sekolah mesti kena dengan gaya. Setiap hari ada berapa pasang mata yang akan memerhatikan langkah guru itu?

Masuk kelas itu, budak-budak tengok.
Masuk kelas sana, ada budak-budak lain pula tengok.
Budak-budak yang suka, akan puji - "Cikgu lawa gila hari ini!"
Sudahlah cukup dengan lawa, cantik, ada pula gila.
Haih!

Sebab itu cikgu-cikgu kalau dipuji, dia tidak akan cepat bangga diri. Sebab apa?
Setiap orang yang suka (biasanya budak-budak yang akil baligh kalau sekolah menengah dan budak-budak jujur dan telus macam sekolah rendah) - selalu puji cikgu. Jadi, bukan suatu masalah dan tidak akan nampak cikgu itu kembang-kembang segala bila dipuji cantik, menarik, tertarik, menawan dan tertawan gitu..ni maknanya cikgu-cikgi ni jenis x perasan la ni….kembang semangkuk jap si bubu..hihihi


Kalau menurut artikel ni…x de la bakal cikgu-cikgi yang akan menjadi andartu kan..hihihi…so bakal cikgu-cikgi, x perlulah risau la lepas ni..jangan risau loll….
Biasenye law bercakap sal kerjaya cikgu ni…mesti orang ckp, x pe la..bes la wife cikgu… knp????....sbb kerja separuh hari je…cuti sekolah, x yh keje…. Semua akan cakap mengenai tu..tapi sebenarnya…kerja cikgu x la sesenang yang disangka…banyak tanggungjawab yang dipikul… mmg betul ape yang dicakap oleh orang…kerjaya cikgu, kerja separuh hari (law x de sukan n unit beruniform),,,,memang x di akui la…cuti sekolah, cikgu cuti…betul….tp tanggungjawab yang penting…untuk mendidik anak bangsa….kena perbetulkan niat taw….huhuhuhuuuu….

p/s….sempena hari guru yang akan menjelang tibe…caittt…cam hari raye la plak kn….
SELAMAT HARI GURU….. diucapkan untuk semua guru2 di Malaysia…terutamanya guru2 yang mengajar bubu…terima kasih atas ilmu yang diberikan…x lupe juga kepada bakal2 guru….kawan2 bubu….SELAMAT HARI GURU…TEMA HARI GURU 2012:::GURU INOVATIF MELONJAKKAN TRANSFORMASI PENDIDIKAN NEGARA….

Hari tu dah post sajak guru…so hari ni…lagu la plak k….

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta
Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan


Lagu & Lirik : Hashim Ahmad


cikgu moral to be...hihihi.. :)


SELAMAT HARI GURU UNTUK GURU-GURU SEMUA
TERIMA KASIH…..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, May 13, 2012

SELAMAT HARI IBU MAMA…


Selamat hari ibu buat mama bubu…
Selamat hari ibu buat semua mama2 di luar sane….
Terima kasih mama…
Kerana menjaga bubu selama niii…
Dr bubu kecik sampai sekarang….
Jasa mama tak kan dpt bubu balas….
Sampai bile-bile….

Mama la ibu…
Mama la bapa buat bubu….
Mama insan yang sgt2 tabah…penyabar….
Sabar melayan karenah anak-anak…
Tanpa merungut…tanpa mengeluh….

Mama inspirasi bubu…
Susah senang bubu, mama tetap disisi…
Jatuh bangun nya bubu…mama tetap mendorong bubu…
Terima kasih mama….
Bubu sayang kat mama smpai bile2….

Hanya mama yang bubu ade…
Mama adalah segalanya buat bubu….
Maaaa…..
Bubu rindukan mama…
Walaupun maaa jauh dari bubu..
Maaa sentiase dalam hati dan ingatan bubu….

Maaaa…bubu rindu kat ayah…
Tp bubu tak pernah luahkan kat maaa…
Sebab bubu tahu…maaa lebih rindukan ayah…..
Setiap kali bubu rindukan ayah..
Bubu akan dgr lagu…
Rinduuu sgt2 kat ayah…
Bubu bermohon kepada Allah S.W.T
Moga Allah S.W.T ampunkan dosa ayahku….

Ni la lagu yang bubu sentiasa dengar klau bubu rindukan ayah….
Mase darjah 6, ade kem motivasi…
Selalu pasang ni…dgr lagu ni smpai nanges2…
Smpai sekarang…
Rindu sgt kat ayah…
Bubu sedekahkah al-fatihah dan bacaan yasin untuk ayah…
Bubu syg ayah…


Dipondok kecil di pantai ombak
Berbuih putih beralun-alun
Disuatu hari ayah berkata
Jaga adikmu ayahkan pergi jauh
Ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
Air mata mengalir hatiku pilu
Diam-diamlah sayang jangan menangis
Doakan ayah semoga diterima
Diam adikku sayang jangan menangis
Andai ayah gugur doakan dia syahid

Selamat berjuang ayah tercinta
Kau pergi dulu ayah ke medan juang
Ku iringi doa moga berjaya
Beroleh kemenangan demi agama Islam
Wahai abangku
Kemana ayah
Ku sayang ayah
Ku cinta ayah
Duhai adikku sayang jangan bersedih
Ayahmu pergi menyambut seruan Ilahi
Tapi ingatlah adikku pesanan ayah
Berjuang dan berkorban walau dimana jua
PadaMu Tuhan aku bermohon
Dosa ayahku minta diampunkan
Berilah rahmat bantulah ia
Untuk menegakkan agama Islam

Tajuk Nasyid : Di Pondok Kecil
Artis : Nadamurni




celebrate hari ibu 2 tahun lepas....
sdeyyy...tahun ni x leh nk celebrate same2....
maaf mamaaa....
bubu x de kat sisi mama....

kalau iktkan hati bubu...
nak je bubu ade di samping mama sntiase...
selamat hari ibu untuk mama...
mama la cinta bubu dunia akhirat...
bubu doakan kesihatan mamaaa....
aminnn.....


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, May 2, 2012

TUHAN, TOLONG JAGAKAN DIA UNTUKKU


Saat tiada lagi waktu untuk kita berjalan seiring…
Saat tiada lagi waktu buat kita berkongsi cerita gembira..
Cukup saja aku rapatkan jari jemariku…
Lalu mendoakan dirimu….
Dengan cara ini, aku memohon…
Memohon agar tuhan selalu menjagamu….
Tuhan…jagakan dia untukku…

Jagakan dia agar air matanya tidak lagi jatuh….
Jagakan dia agar cintaanya penuh dengan senyuman di bibirnya…
Terangkan cahaya di matanya….
Semoga hari-harinya selalu ceria…
Sinarilah malamnya agar tidurnya lelap…
Beri dia mimpi-mimpi indah…
Aku mohon….
Tuhan, jagakan dia untukku….

TUHAN..TOLONG JAGAKAN DIA UNTUKKU....
SEMOGA BAHAGIA MENYINARI HIDUPNYA...

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, April 27, 2012

:::info tentang foundation:::


Assalamualaikum…..
Hari ni…bubu nak kongsikan 1 produk yang sgt2 best dipakai….faoundation….sebelum ni, bubu da gune pelbagai jenis foundation…but semuanya x tahan lame dan x sekata…kadang-kadang bile da tghri, foundation tu da x sekata…ade tompok2…nak2 di bhagian hidung…biasenya dekat bahagian hidung la yang x de foundation…so kena la p touch up balik….
But selepas bubu cari2 n try produk naturactor meiko ni..wowwww…sgt2 menakjubkan…bubu sangat puas hati..sebab, bubu pkai sket je…tp hasilnya sgt2 bagus…die menutup bhgian bintik2 muka..dan sgt2 sekata…dan juga sgt2 tahan lame…bubu pkai pagi…tghri nak solat, still sekata…foundation ni akan tggl klau kite basuh muka samada mase nak solat atau nak mandi je….sgt2 best….teruja je taw nak kongsi dgn kwn bubu yang sedang mencari foundation yang sekata…sbb byk foundation yang x sekata….btul bubu cakap…bubu da pkai byk jenis foundation, tp semuanya x sekata…dlam 4 jenis jgk la…..but yg ni, bubu mmg puas hati sgt…foundation ni x nampak tebal n Nampak natural...ni la hasilnya…..





Pic ni, bubu x edit langsung taw….cme masukkan watermark blog je…n guna camera hp yg murah je.. L

Nak taw x bubu pakai foundation ape tu…naturactor foundation meiko….from china…foundation ni, ade 2 jenis, from china n from jepun…yang jepun, mahal sket…sbb kat jepun, untuk keluarkan produk kosmetik, guna modal yg mahal…sbb tu, die mahal dry g china..but kualitinya same…x de beza….

NATURACTOR COVER CREAM MERUPAKAN FOUNDATION YANG DAPAT MENUTUP SEMUA CELA-CELA DI WAJAH...(from china)

KELEBIHAN NATURACTOR COVER CREAM
>> Anti kilauan / tidak berminyak.
>>100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
>> Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai
foundation
>> Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
>> Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
>> Long lasting & tahan sehingga 12 jam
>> Tidak menutup pori-pori
>> Sering diguna pakai oleh makeup artis professional

KOD PILIHAN:
130 : for very fair skin - pinky tone
140 : for chinese skin - pink undertone
141 : for chinese & fair malay skin - yellow undertone
150 : for dark malay & indian
151 : for medium skin - yellow undertone, easy to match with chinese &
malay skin
152 : for malay skin - yellow undertone
153 [dark brown] : for shading
161 [yellow] : corrector for reddish skin/ sesuai untuk cover hitam di bawah mata
171 [green] : corrector for reddish skin/ untuk cover bekas jerawat dan bawah mata
181 [white] : Highlight /additional foundation/ base makeup



Kod: 130
Info Warna: Untuk kulit yang cerah. Normally kulit secerah Chinese * Foudation paling cerah*
Warna kulit Artis: Sofia Janes/Diana Danielle

Kod: 140
Info Warna: Untuk kulit cerah. Normally kulit Chinese
*Foudation kedua cerah*
Warna kulit Artis: Rossa/Sharifah Amani/erra fazira

Kod: 141
Info Warna: Untuk kulit yang cerah juga/natural. Tapi kulit malay boleh pakai. Untuk nampak lebih cerah, boleh pakai foundation kod ini.
Warna kulit Artis: Bunga Citra Lestari/Rozita Che Wan

Kod: 150
Info Warna: Untuk kulit Malay/Sawo Matang. Kod ini gelap sikit dari kod 151
Warna kulit Artis: Fasha sanda

Kod: 151
Info Warna: Untuk kulit Malay/Neutral. Kod ini cerah sikit dari kod 150
Warna kulit Artis: marsha/Sari yanti

Kod: 152
Info Warna: Untuk kulit Malay/India. Kod ini lebih kurang dengan kod 151 tapi gelap sikit saja. Tak banyak beza
Warna kulit Artis: Maya Karin, Nurul

N then 1 perkara lagi…foundation ni ade tiruan taw..nk kenal original atau x, leh tgk pic ni…..


Ok…yg ni yang bubu punye…same kn mcm yang original tu….



Ok…klau sape2 nak try…boleh la ckp kat bubu k….harganye x mahal pun..mampu dimiliki oleh semua walaupun sbg student....dan tahan lme…lam 6 bulan ke atas (smpai 1 tahun pun ade) wlaupun pakai tiap2 hari….

Biasenya ramai yang pkai kod 151….sesuai untuk kulit yang x cerah dan x gelap….ok…dadaaa…. J

TQ

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, April 21, 2012

:::SURAT:::


SURAT CINTA SEORANG ROCKERS UNTUK AWEKNYA~~~

Salam awekku,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.
Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua yg gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayelah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed